Bedrukken

Het bedrukken van kleding en relatiegeschenken is een vak apart. De juiste druktechniek is afhankelijk van de ondergrond, de oplage en het aantal kleuren van het ontwerp of logo. Ook de gewenste uitstraling speelt een grote rol. Op deze pagina laten wij u kennis maken met onze moderne druktechnieken voor kleding en textiel. De druktechnieken die wij gebruiken voor onze relatiegeschenken vind u hier

Indien u toch nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons te nemen. Wij begeleiden u graag bij het uitzoeken van de juiste druktechniek m.b.t. uw product en ontwerp.


Snijfolie
Bij deze techniek wordt uw ontwerp uitgesneden uit een speciale folie met behulp van een snijplotter. Deze druktechniek wordt vaak gebruikt bij het bedrukken van kleding met een eenvoudig logo, naam en/of rugnummer, zoals u vaak bij sportkleding ziet. Snijfoliedruk is uitermate geschikt voor het bedrukken van kleding met kunstvezels zoals nylon en polyester.

Zeefdruk
Zeefdruk is een beproefde druk methode die wij veel gebruiken voor bestellingen met grote aantallen. Voordelen van zeefdruk is dat het drukproces eenvoudig en snel is, bovendien is de stuksprijs behoorlijk laag bij grote aantallen.

De zeef wordt over een raamwerk gespannen, terwijl inkt door de open delen van de zeef geduwd wordt. De zeef is gebaseerd op een sjabloon van het logo wat op de textiel bedrukt dient te bedrukken. Deze techniek kan herhaald worden tot twaalf verschillende kleuren die naast elkaar of over elkaar heen worden gedrukt.

Transferdruk
Naast zeefdruk maken wij ook veel gebruik van de transferdruktechniek. Bij deze techniek wordt het ontwerp eerst met hoogwaardige inkt op een special transferpapier aangebracht. De juiste druk en hoge temperatuur van onze drukpers zorgt ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich op de kleding of textiel hecht.

De transferdruk bied veel meer mogelijkheden dan snijfolies of zeefdruk. Voor werkkleding dat op 90 graden gewassen wordt of bij een zeer gedetailleerd logo biedt de transferdruk de ideale uitkomst. Hieronder staan een aantal mogelijkheden beschreven.

Blocker
Transfers kunnen wij voorzien van een extra kleur laag dat eventuele verkleuring van het ontwerp voorkomt. Op polyester en softshell kleding drukken wij onze transfers altijd met deze extra laag.

Perforatie
Ondanks het feit dat onze transfers extreem dun en ademend zijn, kan een transfer bij zware inspanningen de ademende kwaliteiten van de kleding nadelig beïnvloeden. Wij kunnen onze transfers voorzien van een fijne perforatie waardoor dit probleem verholpen is. Ideaal voor de fanatieke sporter!

Full Colour of PMS
Letterlijk alle foto’s en afbeeldingen kunnen wij met deze techniek drukken. Ook is het mogelijk om logo’s in de juiste huisstijl kleuren te drukken. Dit noemt men PMS kleuren.

Borduur effect
Het borduren van kleding kan nadelen hebben. Een t-shirt die uitzakt door het gewicht van de borduring, of waterdichte kleding die wordt geperforeerd door de naald van de borduurmachine. Met deze unieke transfer behoren deze nadelen tot het verleden. Met deze transfer heb je de uitstraling van een prachtige borduring maar niet de eventuele irritaties!

Reflecterend
Om de zichtbaarheid van je ontwerp of logo te verhogen adviseren wij om te kiezen voor onze speciale reflectie transfers. Wij kunnen deze transfers in het zilver en goud maar ook in PMS kleuren drukken.

Sublimatie
Sublimatie is een relatief nieuwe manier van drukken en kan alleen worden toegepast op polyester (sport)kleding. De polyestervezels gaan bij een bepaalde temperatuur openstaan. Door diezelfde temperatuur vergast deze inkt en zakt vervolgens in de openstaande polyestervezels. De inkt van de transfer wordt dus niet op de kleding geperst, maar wordt er in opgenomen.

Borduren
Natuurlijk kunnen wij ook kleding borduren. Klik hier voor meer informatie over het borduren van kleding.

Niet gevonden wat u zocht? vul dit formulier in en ontvang binnen 4 uur een voorstel

Kies moment
Kies aantal/budget